Hvordan ser udgivelsesfrekvensen ud i din virksomhed? Har I en content strategi, hvor der er opsat mål for hvor ofte websitet skal opdateres, hvor tit der skal nyhedsbreve ud eller hvor mange pressemeddelelser der skal ud hvert år? På disse mere traditionelle medier har hovedparten af danske virksomheder faste kriterier for frekvens og sendetidspunkter. Det ser straks anderledes ud når vi vender blikket mod nye medier.
I sne og slud – bloggen burde komme ud
Post Danmarks officielle blog er et klassisk eksempel på, hvad der går galt, når etablerede virksomheder tager nye medier til sig. Den velmenende blogger – i dette tilfælde Post Danmarks kommunikationschef – går efter 9 måneder på posten frisk til stålet og starter en blog. En ret succesfuld en af slagsen endda – vurderet ud fra antallet af kommentarer. De moderne kommunikationsstrømninger har ramt postvæsenet, men de bliver ikke siddende på væggen. Uden at vide præcis hvad der er sket med Post Danmarks blog, virker det som om at bloggen er søsat som et idealistisk projekt for at komme med på web 2.0 moden. Men da en blog ikke har en deadline, og den ansvarshavende garanteret har haft et hav af andre gøremål, bliver bloggen stille og roligt nedprioriteret. Den ender som kommunikationschefens dårlige samvittighed, hvilket er helt forståeligt, når der ikke bliver sat tid eller budget af til opdateringer.
Inkludér content strategi i nye medier
Og det er en skam. Ikke bare for Post Danmark, men for de mange virksomheder der hopper på de nye medier. Det pynter på imaget at være til stede, men med en ujævn udgivelsesfrekvens og en ugennemtænkt content strategi, bliver indholdet lavet på afsenderens – og ikke læsernes præmisser. Det giver svære vilkår for at bygge et tilbagevendende og trofast publikum.
Vanen vinder i medieforbrug
På trods af at vi er ombejlet af harddisk-recordere, RSS feeds, podcasts og video-on-demand, er faste sendetidspunkter og udgivelsesfrekvens en hjørnesten for at opbygge loyalitet med publikum. På 18. år bliver den lange udgave af TV-Avisen bliver sendt kl. 21, de kulørte ugeblade er altid i kiosken om torsdagen, og du kan være sikker på letbenet morgenunderholdning i æteren på alle førende radiostationer på hverdage mellem 6 og 9. Praktisk og selvfølgeligt, ja. Men også et symptom på at vanen har magt i medieforbruget – vi forventer hvad vi vil se, når vi tænder TV’et på et bestemt tidspunkt. Det er trygt, godt og modvirker skuffet publikum.
Fast sendetidspunkt styrer
At faste tidspunkter og udgivelsesfrekvenser også fungerer i nye medier findes der mange eksempler på. Et af de bedre er SEOmoz, der udvikler software til søgemaskineoptimering og har stærk fokus på content marketing. Siden 2007 har SEOmoz kørt videobloggen ”Whiteboard Friday” og som navnet antyder, bliver der hver fredag udgivet en ny video hvor SEO eksperter tegner og fortæller foran et whiteboard. Alene titlen på serien giver et stærkt løfte til hvad publikum kan forvente – her nytter det ikke at misse en uge eller vente til mandag. Det pisker også marketingafdelingen til at bygge en content strategi, hvor indholdet på bloggen er kendt flere uger i forvejen. Og derved får bloggen lige så høj prioritet som et nyhedsbrev eller en pressemeddelelse.
Har du andre eksempler på nye medier, der er skarpe på udgivelsesfrekvensen? Læg en kommentar – jeg hører gerne om det.