Content Marketing DK

content marketing viden, ressourcer og konsulenthjælp - på dansk

  • Om
  • Strategi
  • Workshop
  • Foredrag
  • Blog
  • Kontakt

Landing pages. Hvornår skal du gemme dit indhold bag en kontakt formular

11. oktober 2011 by Joakim Ditlev 8 Comments

En rapport, et e-magasin eller måske bare en konkurrence på Facebook? Normalt er kontrakten med din målgruppe, at de får noget gratis mod at afgive deres kontaktdetaljer. Men er det klogt i de sociale mediers tidsalder? Læs om hvordan content marketing forholder sig til landing pages og deltag i debatten.

Lad os kridte banen op. På den ene side har du lavet noget lækkert indhold, som burde ramme lige i solar plexus på dine potentielle kunder. Du har gjort dig umage og har brugt løs af dine annoncekroner til at promovere dit nye indhold. For du ved at chancerne for gode resultater hænger sammen med, hvor mange der kender til dit brand – og dermed også udbredelsen af dit indhold.

På den anden side har du dine KPI’er og chefens ånde i nakken. Ved månedens udgang skal du påvise hvor mange konverteringer du har fået ud af dine annoncekroner, og hvor meget dine kampagner har flyttet salget. Du pleaser chefgangen ved at levere resultater, som kan måles i kroner og ører. Og den lettest omsættelige valuta er et salgsklart lead med opdaterede kontaktinformationer.

Landing pages er nøglen

Landing pageHvis du følger din indre marketingstemme, deler du idealistisk ud af dit indhold med håbet om at ramme så mange muligt. Følger du derimod dine kortsigtede KPI’er sætter du otte felter op på din landing page, som er påkrævet at udfylde, hvis dine potentielle kunder skal have adgang til dit indhold.

Som udgangspunkt skal du spørge efter så lidt information på din landing page som muligt. Har du mere end 3-4 felter bliver barriererne for store og det giver dårlig indflydelse på dine konverteringer. Specielt er det følsomt hvis du spørger efter telefonnummer. En landing page skal trække kunderne til ved at være oplysende – ikke skræmme dem væk ved at være for nærgående. En landing page uden friktion med andre ord.

Landing pages i content marketing

Diskussionen om hvornår du skal sætte en landing page foran dit indhold, er en evergreen i marketingkredse. Men spørger du en content marketer vil du typisk få svaret: Slip indholdet fri – Din markedsføring er dit indhold!

Med den metode sikrer du at dit indhold let kan deles på sociale medier. Derudover kan du arbejde med call-to-actions inde i selve indholdet, hvor du spørger efter kontaktdetaljer. Dermed sikrer du at de mest relevante personer kan kontakte dig og at du sender dem længere ned i tragten, når de kender mere til dit brand.

Findes der en model for landing pages, der virker for enhver virksomhed? Absolut ikke, og det er derfor diskussionen aldrig dør. Det afhænger af hvilke produkter du sælger, hvor højt prispunktet er, hvor meget kunden undersøger markedet på forhånd, hvor ofte gensalgsfrekvensen er og mange andre parametre, som gælder specifikt for dit forretningsområde.

Men som udgangspunkt: Spørg om så lidt som muligt, indtil dine potentielle kunder kender mere til dig, og byg landing pages uden friktion. Eller hvad? Hvilke typer landing pages har fungeret bedst for dig og har du turdet at gå helt væk fra at spørge om kontaktdetaljer i begyndelsen af salgsprocessen?

Kunne du lide indlægget? Del meget gerne med dit netværk.
Twitter0
Facebook2
LinkedIn0

Filed Under: Content marketing basics Tagged With: content marketing, konverteringsrate, KPI, landing page, lead generering, marketing budget, salgsproces

Loading Disqus Comments ...
Loading Facebook Comments ...

Comments

  1. Mikkel Plæhn says

    30. november -0001 at 00:00

    God artikel, det er helt klart en problemstilling jeg har oplevet mht. landingpages, skal man gå efter indhold eller konvertering til leads.. Personligt tror jeg på at content is king. Jeg har tidligere lavet en landingpage med unbounce der konverterede 39% til vores nyhedsbrev, problemet var bare at det ikke var alle der var med på hvad der signede op til – derfor forsvandt ca. halvdelen i løbet af kort tid efter tilmeldingen. Jeg tror derfor at det er et langt sejt træk hvis man vil bruge landingpagen til at skaffe abonnenter. Har du selv nogle erfaringer?

    Svar
    • Joakim Ditlev says

      30. november -0001 at 00:00

      Tak for dit besyv, Mikkel. 39% konvertering er i den pæne ende. Men uden at fornærme dig: Kan den høje andel af afmeldte måske have noget at gøre med at indholdet ikke stemte overens med forventningerne? Jeg har en del erfaring fra B2B. Første skridt er helt klart at få gjort folk interesserede og samle et minimum af info op. En email adresse og en tilmelding til nyhedsbrev er fint nok – bare du har et eller andet håndtag til dine potentielle kunder. Herfra kan du begynde og uddanne dine leads, så de mest interesserede automatisk drypper ind og afgiver mere kontaktinfo, når de er klar til business. Men som jeg er inde på i indlæget er der ikke en unik formel for det. Nogle salgsprocesser kræver blot et par touchpoints og aftalen kan lukkes på få dage, mens et salg af eksempelvis en større IT-løsning tager måneder og kræver at mange forskellige personer bliver uddannet, hørt og involveret.

      Svar
      • Mikkel Plæhn says

        30. november -0001 at 00:00

        Den høje afmeldingsrate skyldes primært at det var baseret på en konkurrence, og som jeg selv nævnte tror jeg ikke det var klart for folk hvad de ville modtage til trods for at det faktisk var blevet kommunikeret på siden. Folk var mere fokuseret på selve konkurrencen – det positive er så bare at der trods alt er en del der blev tilbage. Jeg tror det er enormt vigtigt at man er bevidst om hvordan man kommunikerer efter man har prøvet at bygge nogle leads, ellers risikerer man at miste en del igen, og det er jo synd :). Personligt har jeg lært det på den hårde måde, og jeg tror at jeg har undskyldt manglen med at vi er så lille en virksomhed, og det er så niche præget. Men det var nu bare en dårlig undskyldning, heldigvis har fejlene lært mig hvad der ikke virker, og modsat hvad der faktisk virker.

        Svar
        • Joakim Ditlev says

          30. november -0001 at 00:00

          Det der kommer let går desværre også ofte let… Konkurrencer kan være en god måde at samle sign-ups på og arbejde på den øverste del af salgstragten, men gratisterne slipper du nok aldrig for. Men hvis du har mekanismer der holder de gode leads til ilden, så pyt med at du får 100 signups men mister 80. Bare de sidste 20 er værd at arbejde på. Tak fordi du delte historien – en god erfaring, som andre også kan bruge.

          Svar
  2. Michael Lykke Aagaard says

    30. november -0001 at 00:00

    Hej Joakim Jeg har i 3 år delt ud af min viden og erfaring via min blog – 100% gratis og uden at forlange nogen som helst igen. Jeg har så godt nok ikke fået nogen e-mailliste ud af det, til gengæld er jeg helt fri for at lave opsøgende salg, da jeg hver uge får 3-5 nye henvendelser fra potentielle kunder, der har fundet bloggen og læst mit indhold. Jeg ser det som en karmating: jo mere du giver gratis på nettet, jo mere får du igen… Det er dog en langsigtet strategi, der samtidig kræver, at dit indhold virkelig skaber en konkret værdi for de potentielle kunder. Og det er en kæmpe udfordring – især når der er et stort firma som afsender. Min tese er, at det er nemmere for mig at gennemføre en gratis content-strategi, fordi jeg er mindre farlig og suspekt end en stor virksomhed. – Michael

    Svar
    • Joakim Ditlev says

      30. november -0001 at 00:00

      Tak for din kommentar Michael – havde håbet på at netop du ville dele lidt ud her også. 🙂 Det er de færreste der bryder sig om at ringe kold canvas, men på den anden side er det som du skriver en langsigtet løsning at give ting væk gratis. Sidder du som marketingmand i en større virksomhed, kommer du næppe igennem med først at kunne påvise, at henvendelserne kommer ind måneder efter du startede initiativet. Så det er dilemmaet. Du har ret i at du har lettere ved at eksekvere på gratis-modellen. På den anden side handler det også om at virksomhederne viser at de har et ansigt udadtil og ikke bare en facade i stål og glas.

      Svar
    • Mikkel Plæhn says

      30. november -0001 at 00:00

      Jeg er enig i at gratis langt hen af vejen er en fantastisk måde at fange interessen hos andre på. F.eks. så jeg hvordan du havde hævet vadskærs signup til nyhedsbrevet drastisk på kondomaten, man kan ikke undgå at tænke over hvordan man selv kan gøre. Jeg tror også at de personer der overbeviser sig selv igennem dit indhold konverterer meget nemmere. En ofte fejl mange der benytter denne model begår er at glemme tydelige CTA i sådanne indlæg. Har man skrevet om en case hvor man øgede konverteringen, eller kommer man med råd om hvordan man kan forøge email signups – så er der måske ræson i at skrive jeg kender 3 andre metoder, hyr mig og jeg deler dem med dig eller lignende. Det er selvfølgelig klart at man skal gøre det med måde, men nogen gange er det kun et lille skub der mangler. Og ja, kold kanvas er super kedelig 🙂

      Svar
  3. Ameena Falchetto says

    30. november -0001 at 00:00

    Free is always a challenge. I am not sure about landing pages to be honest. Most people come to my sites via social media so they have a link which takes them to the heart of the conversation. Watching with interest. Great food for thought!

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg på bloggen

Temaer

  • Content marketing basics (49)
  • Debat (24)
  • Distribuere indhold (22)
  • Effektiv content marketing (22)
  • Inspiration (40)
  • Nyheder og events (21)
  • Strategi (26)

Seneste Indlæg

  • Valg af marketingkanal: Mere Fortnite – mindre Trump
  • De 10 bedste content marketing bøger nogensinde
  • Sådan løfter du kvaliteten af dit indhold på 10 minutter
  • Hvad er account-based marketing og hvornår skal du bruge det i content marketing?
  • 5 content marketing myter – som her bliver busted

Content Marketing Bogen

Læs mere

  • Content Marketing Strategi
  • Marketing Automation
  • Kunderejser
  • Content Marketing SEO

Content Marketing DK ApS
v/ Joakim Ditlev

Langevænget 7
5500 Middelfart
M: 6160 1164
hej@contentmarketing.dk

CVR: 3764 6342

Privatlivspolitik

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter